Znaki

V tej rubriki so na ogled raznoliki ploskovni znaki, grafično upodobljeni simboli, črkovni znaki, logotipi, oblikovani slogani itd. Njihovi avtorji/-ice so navedeni/-e ob posameznih znakih, kjer so o le-teh na voljo tudi dodatne informacije.

 

Logotip “MARIBOR – Piramida, barvne proge, verzi”

Logotip "MARIBOR – Piramida, barvne proge, verzi"Podrobnejše informacije o logotipu “MARIBOR – Piramida, barvne proge, verzi” so na voljo na tej povezavi. Avtor logotipa je Jože Kos Grabar.

 

 

Logotip “LEMBERG” (z dodanimi verzi in likovninami)

Podrobnejše informacije o logotipu trga “LEMBERG” pri Šmarju (nedaleč od Rogaške Slatine), ki ga spremljajo verzi in likovnine, so na voljo na tej povezavi. Avtor zasnove logotipa vključno z njegovimi besednimi in likovnimi dodatki je Jože Kos Grabar.

 

 

 

Logotip “SLO – VE – NI – JA”

Podrobnejše informacije o logotipu “SLO – VE – NI – JA”, v katerega je vključena podoba triroga in katerih avtor je Jože Kos Grabar (velja za logotip in trirog), so na voljo na tej povezavi.

 

 

 

Logotip “Kraji • pokrajine • dežele / Ornamenti na keramiki”

Podrobnejše informacije o logotipu “KRAJI • POKRAJINE • DEŽELE / ORNAMENTI NA KERAMIKI”, ki se nanaša na sklop svojevrstno oblikovanih ornamentov, pomensko povezanih z raznolikimi geografskimi enotami, so na voljo na tej povezavi. Avtor logotipa je Jože Kos Grabar.

 

 

Logotip serije keramičnih izdelkov “Kraji – pokrajine – dežele”

Podrobnejše informacije o logotipu “KRAJI – POKRAJINE – DEŽELE”, ki se nanaša na tematsko svojevrstno serijo keramičnih in drugih glinenih izdelkov in katerega avtor ter snovalec zadevne serije je Jože Kos Grabar, so na voljo na tej povezavi.

 

 

Črkovni znak mesta Celje

Podrobnejše informacije o črkovnem znaku mesta Celje, katerega avtor je Jože Kos Grabar ml., so na voljo na tej povezavi.

 

 

 

 

Stilizirana upodobitev mariborskega griča ‘Piramida’ in napisa ‘Maribor’

Stilizirano upodobitev griča ‘Piramida’, ki je prepoznaven del urbane in krajinske podobe mesta Maribor, in stiliziran izpis imena tega mesta avtor Jože Kos Grabar ml. podrobneje pojasnjuje na tej povezavi.

 

 

 

 

Logotip “Pravda – sloga – omika”

Sloga_pravda_omika_predlog_5G_poravnano_vecbarvno_reduLogotip, ki imajo tudi funkcijo slogana, opozarja na pomen vrednot pravde (resnice, pravice), sloge in omike. Avtor logotipa je Jože Kos Grabar ml. Podrobnejše informacije o logotipu so na voljo na tej povezavi.

 

 

Logotip “Trirog

Trirog_bel_avg-2006

Del predlaganega logotipa za Slovenijo simbolično združuje likovna motiva Triglava in Zlatoroga. Avtor Jože Kos Grabar ml. je svoj predlagani logotip poslal na javni natečaj Republike Slovenije za oblikovanje novega logotipa in slogana Slovenije (julij / mali srpan 2006).

 

 

 

Logotip “Prijatli! NAPREJ!” (različica II)

Prijatli_NAPREJ_logotip_romboid_zastava

Podrobnejše informacije o logotipu “Prijatli! NAPREJ!” (različica II), katerega avor je Jože Kos Grabar ml., so na voljo na tej povezavi.

 

 

 

Logotip “Prijatli! NAPREJ” (različica I)

Logotip_Prijatli_NAPREJ_gliser

Podrobnejše informacije o logotipu “Prijatli! NAPREJ” (različica I), katerega avor je Jože Kos Grabar ml., so na voljo na tej povezavi.

 

 

Logotip “Ljudstvo vstaja”

Ljudstvo_vstaja_za_Web

Podrobnejše informacije o logotipu “Ljudstvo vstaja” in več njegovih različicah (tudi v drugih jezikih), katerega oz. katerih avtor je Jože Kos Grabar ml., so na voljo na tej povezavi.

 

 

Črkovni znak mesta Koper (“Kopko”)

Podrobnejše informacije o črkovnem znaku mesta Koper, katerega avtor je Jože Kos Grabar ml., so na voljo na tej povezavi.

 

 

 

 

Črkovni znak mesta Maribor (“Mibor”)

MIBOR-crkovni-znak-Maribor

Podrobnejše informacije o črkovnem znaku mesta Maribor, katerega avtor je Jože Kos Grabar ml., so na voljo na tej povezavi.